Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков подаде внезапно оставка,

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков подаде внезапно оставка,
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков подаде оставка

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков подаде ненадейно оставка, стана ясно от известие на Министерски съвет. Той е разговарял с премиера Борисов и е стимулирал решението си с невъзможността да овладее създалото се напрежение по отношение на настояванията на родителите с деца с увреждания. Борисов е приел оставката.

Родители на деца с увреждания от дни са на палатков лагер пред Народното събрание в символ на митинг под надпис " Системата ни убива. " Инициативата се разраства, палаткови лагери към този момент има и в други градове.

Пред " Хоризонт " на БНР Капка Панайотова от Центъра за самостоятелен живот разяснява, че това е най-лошата за нея вест за деня. Тя отбрани обществения министър и изясни, че той е бил в непрекъснат разговор с организациите на хората с увреждания. Според нея митингите не са били против министъра, а против системата в страната.

" Министър Петков беше първият министър, който в действителност обърна внимание, както на майките на деца с увреждания, по този начин и на хората с увреждания. Разбра защо става дума, за разлика от предходните министри, а точно, че става дума за правата на хората с увреждания, а не за придобивки и харчене на пари на калпак и се опита да направи по този начин, че да промени системата. Аз съм уверена, че има нарушени ползи ", съобщи тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР